Kultura

Kultura, moje druhá největší zábava za focením. Dělám ji už od roku 2000. Poslední roky však úplně neziskově a hlavně bez dotací, Je to složitější, ale o to lepší cesta, protože díky tomu potkávám lidi, které bych jinak třeba nepotkal. Nejraději mám rozhovory a autorská čtení. Níže najdete seznam akcí které jsou podepsané moji rukou:

Rozhovory Na Čechách – Osud mne zavál na vysočinu. Do krásného penzionu Na Čechách a protože je u tohoto místa i krásná galerie, rozhodl jsem využít tento prostor a jednou za měsíc pozvat na rozhovor osobnost, která je ve svém oboru špička.

TEDxOlomouc – Několik let mne zajímalo, jak je možné že tento formát konference není i v Olomouci. Tak jsem se rozhodl začít s tím jako první a povedlo se. Tak má Olomouc svůj TEDx

Čajovna Kratochvíle – Krásné místo v Olomouci. Zde jsem skoro 3 roky pořádal různá čtení, koncerty a projekce. Mimo jiné jsem zde založil tradici vánočního koncertu kapely Květy, udělal premiéru filmu Nechte zpívat Mišíka, nebo Bratříček Karel.

Kino Hoblina – Po mnoha letech neutěšeného stavu jsem znovu pořádně rozjel letní kino v Olomouci. Byla zde nejenom první nekuřácká zahrádka ve městě, ale znovu se povedlo rozjet i pravidelný program a projekce. Kvalitou piva a služeb byl areál rovněž vyhlášen.

Střední Formát – kavárna a galerie v Olomouci. Malá kavárnička na krásném Žerotínově náměstí. Pravidelný kulturní program a galerie známých, ale i začínajících umělců. Prostor přitahoval opravdu zajímavé lidi a umělce. Ve své reportáži z olomouce ji zmiňuje i Josef Chuchma.

Začátky – Jsou těžké. První působení bylo v Přerovském klubu Cyklon. Dnes už tento klub neexistuje. Nicméně následně jsem pořádal koncerty po celém olomouckém kraji. Mimo jiné i první koncert kapely MIDI LIDI v Olomouci vůbec. Punková léta. Bylo to krásné, ale vše se zvrhlo v sen mít pro kulturu vlastní prostor a tak se také stalo.